صدای آمریکا: وال استريت جرنال زير عنوان "ايران مسيحيان را با موجی از دستگيری ها هدف گرفته است" می نويسد مقامات ايرانی دهها مسيحی را در دو هفته پس از کريسمس، در جريان جديد ترين چالش درگيرجوامع کوچک اما پويای مسيحی خاورميانه، دستگير کرده اند.
بنظر می رسد دستگيری ها در گوشه وکنار ايران متوجه افراد برگشته از اسلام، و يا کسانی است که ديگران را به برگشتن از اسلام ترغيب می کنند - اعمالی که در قوانين اسلامی ارتداد شناخته می شود، و در ايران با مجازات مرگ روبروست.
مرتضی تمدن استاندارتهران گفته است دراين دستگيری ها مسيحيان ارمنی يا کاتوليک هدف نبوده اند - که بخش اعظم جمعيت کوچک مسيحی ايران را تشکيل می دهند، بلکه به گفته او مسيحيان تبشيری هدف قرار گرفته اند، که در ديگر مناطق خاورميانه نيز به دردسر افتاده اند.
آژانس خبری مسيحيان ايرانی - تشکيلاتی از مسيحيان بشارتی مستقر در تورنتو که ناشرخبرهای مربوط به مسيحيان در ايران، افغانستان و تاجيکستان است - می گويد در دستگيری های اخير افرادی هدف قرار گرفته اند که از اسلام به مسيحيت گرويده اند، و يا سعی کرده اند چنين زمينه ای را برای ديگران فراهم کنند.
سامان کامور مدير اين آژانس می گويد کنجکاوی و علاقه به مسيحيت در ميان مسلمانان ايرانی رو به افزايش است.
اما در ايران نشر کتاب های انجيلی و برگزاری مراسم مذهبی مسيحيان به زبان فارسی ممنوع است، و حضور مسلمانان در مراسم مذهبی کليساها نيزمجاز نيست. به عنوان مثال در حالی که مسيحيان ارمنی می توانند در مراسم مذهبی کليساهای ارمنی شرکت کنند، فارسی زبانان مجبورند سراغ تشکيلاتی زير زمينی بروند که برای ايرانيان مسيحی شده مراسم مذهبی برپا می کنند.
وزير اطلاعات ايران در ماه اکتبر گفته است ماموران او صد ها گروه کليسائی زير زمينی، از جمله دويست گروه زير زمينی را در شهرمذهبی مشهد کشف کرده اند. آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد نيز در يک سخنرانی درهمان ماه اکتبر گفت دشمنان ايران پشت سر کليساهای زير زمينی هستند.
آقای کامور می گويد از هنگامی که مقامات چنين نظراتی را ارائه دادند، فشار بر جامعه ما نيز بيشتر و شکلی سازمان يافته تر پيدا کرده است.
سرکوبی ها در ايران با موجی نامرتبط با حملات اخير عليه مسيحيان در خاورميانه مصادف شده است که حملات به مسيحيان در عراق و مصر نمونه های بارز آن است.
بعضی از مسيحيان در کليساهای با سابقه تر در خاورميانه، از جمله در مصر و عراق، مسيحيان بشارتی را به تلاش هائی غير ضروری و منجر به تشنج و اختلافات مذهبی به سبب ترغيب به گرويدن به مسيحت متهم می کنند.
مسيحيان بشارتی چنين اتهامی را رد می کنند، و از جمله نمايندگان آنها در مصر می گويند سعی شان صرفا متوجه تبليغ برای جان بخشيدن به جامعه مسيحيان آن کشور است.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment